Chleb odrywany z czosnkiem i bazylią
Dzisiaj chciałam Was zaprosić na stronę https://www.swojskiejedzonko.com
gdzie zainspirował mnie chlebek odrywany z ziołami.
Polecam go z całego serca, gdyż jest pyszny i znakomicie zastąpi uwielbianą bułkę czosnkową z marketu. Ciasto jest na drożdżach ale stopień trudności oceniam w skali 1-10 na 3, gdzie chyba największą trudnością jest ułożenie tego sensownie w formie w harmonijkę :)
Ciasto wyrobiłam mikserem, dodatki wedle uznania, ja nie dodawałam pietruszki, tylko bazylię zioła prowansalskie i 4 ząbki czosnku. Po wyjęciu z piekarnika można poutykać plasterki masła, lub po prostu smarować sobie oderwany kawałek. Na drugi dzień do lunch boxa też jest idealny jako pieczywko.
gdzie zainspirował mnie chlebek odrywany z ziołami.
Polecam go z całego serca, gdyż jest pyszny i znakomicie zastąpi uwielbianą bułkę czosnkową z marketu. Ciasto jest na drożdżach ale stopień trudności oceniam w skali 1-10 na 3, gdzie chyba największą trudnością jest ułożenie tego sensownie w formie w harmonijkę :)
Ciasto wyrobiłam mikserem, dodatki wedle uznania, ja nie dodawałam pietruszki, tylko bazylię zioła prowansalskie i 4 ząbki czosnku. Po wyjęciu z piekarnika można poutykać plasterki masła, lub po prostu smarować sobie oderwany kawałek. Na drugi dzień do lunch boxa też jest idealny jako pieczywko.





Komentarze
Prześlij komentarz